Det finns fortfarande hopp…

Tove svd
”Sverigedemokraterna har inte manövrerat de övriga partierna. Vad SD har gjort är att få vara ensamma på plan med sin problemformulering när det gäller invandringen till Sverige. De andra sju partierna har inte erbjudit någon alternativ problemformulering eller syn på det hela. Det är skälet till att vi sitter i den här situationen.”

Så säger Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet. Hon är en av få bland kommentatorer och politiker som har ett klart och vettigt budskap i den politiska soppa som nu uppstått i Sverige.

Tove Lifvendahl var en av flera gäster som i Aktuellt (2/12) fick kommentera SD:s beslut att fälla regeringens budget. Medan andra kommentatorer talar om och i flera fall kräver att Alliansen nu ska ta sitt ansvar och förhandla med Löfven så ser Lifvendahl på situationen utifrån en något annorlunda synvinkel. Hon är i stort sett den enda som presenterar ett rimligt alternativ. Så här sa hon i Svt:s Aktuellt:

”Stefan Löfven har redan från början gjort en grav missbedömning om läget och det spelutrymme han har. Han sa till talmannen att han uppenbarligen skulle få igenom en budget utan att veta. Nu är det uppenbart att han inte får det.”

Om en eventuell förhandling över blockgränsen svarar hon:

”Om förhandlingen går ut på att Alliansen ska rösta på socialdemokraternas budget är det att kräva för mycket.”

”Det som borde ske nu är att Löfven borde avgå, gå in till talmannen och be om en ny runda. I det läget skulle en ren s-regering kunna komma farm med Alliansens stöd under förutsättning att man samarbetar omkring en rad viktiga frågor.”

Om samtal med SD:

”Alliansen kan inte tala med SD eftersom de lovat väljarna att inte göra det, men det går utmärkt att själv formulera en fungerande migrations och integrationspolitik och själv möta väljarna…”, säger Tove Lifvendahl.

1 svar på “Det finns fortfarande hopp…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.