Ingen får väx(l)a till himlen

”Ingen i Sverige får växla till himlen”, skriver min sportkunnige vän Ola när jag frågar hur det kom sig att  Zlatan inte tog hem första priset i Jerringomröstningen.

Om det varit en jury som bestämde hade man kunnat misstänka att den lyssnat mer på det som kommer ur Zlatans mun än tittat på det han gör med sina fötter. Men nu var det ju svenska folket som röstade fram golfaren Henrik Stensson.

Ola tror också att golfarna mobiliserade bättre än Zlatans fans. Det tror också Aftonbladets Robert Laul. Han skriver att när Sportbladet i vintras lät göra en Sifo-undersökning om vilka som är Sveriges populäraste idrottare vann Zlatan överlägset på nära 60 procent. Laul menar att det nu handlade om vilket idrottsförbund som kraftsamlat bäst.

Jag är alltid ute på gungfly när jag debatterar sport, min kunskaper är oftast väldigt grunda.  Så också när det gäller fotboll. Men jag gör ett försök. I fallet Zlatan tycker jag, även om han redan fått många utmärkelser, att han för insatserna 2013 är värd guld varje gång han är kandidat till något idrottspris. Fjärde bästa fotbollsspelaren i världen och snyggaste mål 2013 plus hans målkalas under året. Vilken svensk slår det? Sverige kommer aldrig att få en bättre fotbollsspelare. Jag tror inte det.

Ingen har som Zlatan gjort pr för Sverige, inte ens ABBA eller Ikea hänger med. Och jag kan inte hjälpa att jag gläds åt att han kommer från Rosengård. Zlatan har verkligen hissat flaggan för det mångkulturella Sverige. De må vara ovidkommande här. Men det är skönt med en sådan hjälte.

(Vi talar här om att lägga i en högre växel och köra om, alternativt bli växlad direkt till himlen, du vet på tåget eller lite som en bussfil. Man kan också använda begreppet att växa sig så stor att man når himlen. Du förstår nog.)

4 svar på “Ingen får väx(l)a till himlen

  1. Elvis säger:

    När man dör, förpackas man då i någon slags godsvagn som sedan kopplas direkt till himlen, eller är den växeln bara för sådana som Zlatan, som gjort något extra?

    Svara
    1. Peter säger:

      Jag vet inte. Kanske måste man dö först för att kunna svara.

      Svara
  2. Bernt säger:

    I mina ögon ser det här ut som om ett L har ställt till det en aning. Men annars håller jag med. Zlatan är bäst.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.