Lösmustasch för friheten

Kampen för kvinnors jämställdhet, deras frihet och rättigheter kommer att stärkas detta år. Många hoppas på det i alla fall. I Sverige satsar Svt på sin fittstimsstjärna Belinda Olsson som tillsammans med den nya tidens feministstjärnor Bianca och Tiffany Kronlöf sjunger ”Gubbslemslåten” i Svt 1.

Samtidigt som jag, vit, medelålders och småfet gubbe, stampar takten till Gubbslemslåten från en trailer läser jag i dn om en annan ”stor” framgång för kvinnor i Saudiarabien. Samtidigt som Belinda Olsson lånar lösmustasch från sminklogen på sin arbetsplats stoppar myndigheterna i Saudiarabien ett system med sms som talar om när en kvinna lämnar landet. Sms:et kan fortfarande skickas på begäran till kvinnans manlige beskyddare om maken, pappan, fadern eller sonen kräver det, annars är det fritt fram att åka.

Här kan Belinda göra en stor insats, bli ett föredöme. Tipsa kvinnorna i Saudiarabien om det där med lösmustaschen. Med lite hår på läppen kan ju kvinnorna från Saudiarabien lämna landet på löpande band utan att någon passkontrollör, förmodligen en korkad man, misstänker något.

(notera att båda dessa ”nyheter” är hämtade från samma sekel)

2 svar på “Lösmustasch för friheten

  1. Stefan säger:

    Jag undrar vad som skulle hända om Claes Elfsberg klädde ut sig till kvinna och putade med munnen samtidig som han försökte måla sina tånaglar?

    Svara
    1. Peter säger:

      Intressant! Kanske skulle hans trovärdighet som nyhetsankare få sig en törn. Å andra sidan kanske Belinda har mustasch för att stärka sin trovärdighet…

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.