Ta tillbaka initiativet för migrationspolitiken

Det finns bara en möjlighet för Alliansen, i synnerhet för moderaterna, att vid extravalet återfå de väljare som vid valet i höstas gav sina röster åt Sverigedemokraterna.
Alliansen måste synliggöra sin egen integrations- och migrationspolitik. Man måste ha modet att återta kommandot. Och man måste ha modet att se verkligheten som den är. Väljaran ser den och då måste också politikers lyssna.

Sverigedemokraterna kommer i den kommande valrörelsen att dunka in sitt budskap till det luttrade svenska folket. Invandringen och migrationspolitiken är för dyr. Kostnaderna bara stiger och detta tär på det svenska välståndet.

Genom att inte våga ta debatten om migrationspolitiken, att inte våga se problemen och ta itu med de stora utmaningarna så blir det SD som ensamma lägger nätet och deras fångst kan till och med bli större än vid höstens val.

Jag tar mig friheten att citera PM Nilsson på Dagens Industri:

”Sverigedemokraterna, ska inte definiera alliansens tänkande, det vill säga att man inte ska göra som efter 2010 och simpelt tänka automatiskt tvärtom jämfört med SD. Moderaterna har en egen migrationspolitik, liksom Folkpartiet. Om SD inte hade funnits hade migrationspolitiken reformerats och stramats åt för länge sedan. Den är i dag för dyr och fungerar för dåligt.
Tänk själva, håll fast i mitten, skippa de radikala flankerna och var inte rädda…”

Jag upprepar vad Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet, sa om Alliansen i Aktuellt häromdagen:
”Det går utmärkt att själv formulera en fungerande migrations och integrationspolitik och själv möta väljarna…”

Ja, Anna Kinberg Batra, har ju all chans i världen att nu visa mod och formulera en tydlig plan för en invandrarvänlig men realistisk migrationspolitik. Ta över nätet från SD.

I denna fråga har ju Stefan Löfven murat in sig i ett hörn tillsammans med sin svans. Där finns dessvärre inget att hämta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.