Robyn och Volvo

IMG_3823

Swedish House Mafia gjorde det, Zlatan likaså. Tja, det får väl gå.
Men Robyn?

Fel! Fel! Fel!

Den har ju pågått en tid, den där Volvoreklamen. Och det har redan snackats en del. Men jag har inte brytt mig. Reklamen på teve kan tryckas bort.

Men nu gled hon, Robyn, och Volvo ut på mitt köksbord. Ut ur Dagens Nyheter i en reklambroschyr av glättat papper. Hon trängde sig på och då blir det en annan sak. Jag måste säga ifrån.

Det är bara så att jag blir aningen störd, lite orolig, när personer jag respekterar och kanske beundrar plötsligt avviker och gör något jag inte gillar. Byter åsikt, beter sig illa eller säljer sig till ett ändamål som jag kan ha svårt för.

Som Robyn.

Hon är begåvad, den musik hon gör blir bra. Hon är fri och har framstått som en person som går sin egen väg, som vägrar att ledas eller bli omhuldad av ett kapitalstarkt skivbolag. Jag har gillat och respekterat henne.

Nu rullar hon genom natten i en Volvo och lyssnar på sig själv, hon trivs i en snäll medelklassbil som vanligtvis körs av förare med många barn, av mammor och pappor som bor i radhus. En och annan har hund.

Jo, Volvo har delvis lyckats ändra sin image genom åren. En hel del coola som reklamare, journalister och då förstås miljöpartister kör Volvo i dag. Det är inte längre lika töntigt med en Volvo som det var på 70-talet. Men, trots det…

Volvo är inte Robyn för mig. Hon ska köra något som är lite rostigt och ger ett gammalt uttryck. Men som under huven har en värstingmotor, byggd och trimmad av ett gangstagäng med tatueringar långt upp över öronen, en motor byggd i skumma kvarter i LA.

Inte en medelklass-Volvo för svenska pensionärer och miljöpartister.

Fel! Fel! Fel!

Kanske behövde hon pengar, Robyn. Eller så är hon just fri och inte bryr sig. Hon gör musik och skiter i resten. Men på mitt köksbord hör hon inte hemma. I alla fall inte i en Volvo.

Sedan är det här angreppet på Fredrik Reinfeldt.

”Såklart att Fredrik Reinfeldt gör självpromotion i bästa sändningstid under valvakan i stället för att prata om sina värderingar. Tönt!”
Så skrev Robyn på Twitter under valnatten. Idol-profilen Alexander Bard har reagerat och tycker i Expressen att Robyn är självupptagen och barnslig.

Som sagt. Rådet till Robyn blir väl: Gör din musik, skit i resten.

ps Min son Jonas, 37, hävdar med antydning till emfas att det finns ämnen som jag kanske borde avstå från att engagera mig i. Han påstår att jag i min syn både på Volvo och musik utgår från ett 70-tals perspektiv. Han framhåller, med viss försiktighet, att jag i ovanstående ämne kan ha förlorat en del av min fingertoppskänsla ds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.