Din tid är nu, Annie!

IMG_3818
Annie Lööf och centerpartiet har nu sin stora chans. Nu kan hon kliva fram när skuggan från Fredrik Reinfeldt inte längre existerar.
I slutspurten i valet visade hon nya krafter, mod och ny energi vilket förmodligen lyfte partiet från den hotande fyraprocentspärren. Nu, dagarna efter valet, är det hon som med fortsatt energi är tydlig, det är hon som ger klara svar. Hon kommer aldrig att kohandla om centerns politik eller om regeringsfrågan med Löfven. ”Centern sätter sig inte i en s-ledd regering!”

I början av Annie Lööfs partiledartid kändes hon som en ständigt leende akademiker, mycket ord med för lite känsla. Det var svårt att förknippa henne med det gröna Sverige, med mylla och lerjord, snarare en tjej i högklackat på asfalterade stockholmsgator. Lite för intellektuell, lite för glad i att prata.

Medan folkpartiledaren Jan Björklund och kristdemokraternas Göran Hägglund upplevs som en aning trötta och slitna efter valet framstår nu Lööf som ett fortsatt energiknippe. Hon ger sig inte. Hon ska kämpa för det hon tror på, för glesbygden, det förnybara och för småföretagen. Hon vill hedra den politik hon så länge har kämpat för och hon vill tillsammans med de andra allianspartierna driva en stark opinion som stärker den svenska demokratin.

Annie Lööf är kvinna, hon är ung, hon är den i Alliansen som trycker hårdast på miljöfrågorna och hon erbjuder en icke socialistisk feminism. Hon har nu möjligheten att kliva fram och, om hon spelar sina kort rätt, få med sig de unga Sverige in i en nytt grönt Sverige där alla får vara med.

Många i media har länge gjort sitt bästa för att trycka ner Annie Lööf. Och hon har haft svårt att träda fram ur skuggan bakom den självklare ledaren, Fredrik Reinfeldt. Samtidigt som Miljöpartiet nu säljer sig till Socialdemokraterna och tvingas kohandla om sin egen politik kan Annie Lööf stå rak och se sina väljare i ögonen utan att rodna. Nu har hon chansen!

Ta den Annie Lööf!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.