Fitbit ljuger om min kropp… eller?

Året har börjat med en öppen konflikt. Jag kommer inte överens med Fitbit. Runkeeper och jag smågrälar men med Fitbit är det ställningskrig. När Fitbit hävdar att jag har gått 4,5 km kan jag bevisa, bl a genom att visa Runkeepers karta på mobilen, att jag har gått 6,5 km. När Fitbit hävdar att jag har sovit 6,5 timme är jag övertygad om att sömnen har varat i minst 8 timmar.

När det gäller mina kalorier så är Fitbit löjligt generös och hävdar att jag gör av med en massa kalorier bara genom att andas. Jag skulle alltså kunna dra täcket över huvudet, fortsätta sova och tappa kilon. Runkeeper är av en helt annan uppfattning och hävdar att jag bara har gjort mig av med 500 kalorier efter en sexkilometerspromenad.

Fitbit sitter nära kroppen, på ett armband på min handled. Runkeeper håller till i mobilen. Jag är alltså mer intim med Fitbit eftersom vi sover tillsammans. Därför blir också konflikten starkare när Fitbit levererar osanningar. Vem vill sova med någon som ljuger. Och det är inte vilken lögn som helst. Det handlar om det viktigaste du har. Din egen kropp.

Jag kan emellertid inte blunda för den uppenbara frågan. Tänk om det är Runkeeper som ljuger? För att göra mig glad och för att tjäna mina pengar. Tanken ger mig rysningar. Men jag ska ta reda på sanningen. Jag är ju journalist.

2 svar på “Fitbit ljuger om min kropp… eller?

    1. Peter säger:

      Jag är inte mogen för ett sådant drastiskt beslut ännu.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.