Axel – en bekymrad tupp

Min granne på landet, Axel, är bekymrad. Det är svårare att vara tupp nu efter metoo. Vi har pratat en del om det, Axel och jag. Vi har pratat om hönornas beteende, om deras rättigheter. Axel har tappat lite av sin storhet och han klagar på att han inte får samma respekt nu som tidigare. Kanske har hans beteende inte varit det bästa, har jag sagt. Då har han stirrat på mig och frågat hur fan det ska bli några ägg om en tupp inte har ett beteende. Det finns olika beteende, har jag sagt. Sedan har samtalet spårat ur och det skulle vara olämpligt att återge hans ståndpunkt. När jag fått mina ägg och vandrat hemåt har jag funderat på hur man ska bära sig åt för att ändra beteendet hos en tupp med hans jobb. Sanningen, att en höna inte behöver en tupp för att lägga ägg, har jag inte berättat för honom. Det skulle ta knäcken på honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.