Översittare i riksdagen

Efter dagens maktspel om talmansposterna i riksdagen har sju partier vänt demokratin ryggen. Jag är inte Sverigedemokrat, men jag är demokrat och jag hatar översittare. Jag håller med Lotta Gröning, kolumnist på Expressen:
”Jag sörjer vår demokrati. Vi borde alla tända ett ljus och tänka på vilka enorma uppoffringar människor gjorde för att ta oss hit… Länge var vi stolta över den svenska demokratin och det inflytande människor hade över sitt eget liv och sin egen vardag. Nu har vi hamnat i en situation där många känner sig helt maktlösa och där politikerföraktet flödar… Det värsta är att det agerande som de sju partierna nu hänger sig till att inte prata med det åttonde helt undergräver deras förtroende. De är i full färd med att skapa ett översittarsamhälle”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.