Besök från Jurassic Park

Hej, Jag heter Archy efter mitt släktnamn Archaeopteryx. Jag hör egentligen hemma i dinosauriernas tid för 150 miljoner år sedan. Men jag fick nytt liv i Jurassic Park 1993 och har sedan dess flaxat omkring från den ena platsen till den andra. Jag har lite svårt att få uppehållstillstånd som du kanske förstår. Hoppas att jag nu får stanna här och som en liten gåva har jag tagit med mig en halv tall, det är ju ett träd som är vanligt här och jag hoppas att du tycker om min lilla gåva. Andra av min sort hittar du här.

1 svar på “Besök från Jurassic Park

  1. Annelie Wollenius säger:

    Peter, ett helt annat ämne! Jag har just skrivit till Svt, då jag blev upprörd efter ett inslag om vargangreppet på Kolmården i Aktuellt 18/6 21.00. Ständigt upprepar man oroligt frågan huruvida denna tragiska händelse ska påverka vargdebatten och öka vargskräcken. Ändå är man så vårdslös med fakta! Reportern Bodil Appelquist kommenterade inslaget med hennes besök i varghägnet 2011 med att risken för att bli angripen av vild varg är ”obefintlig”. Det grundar hon på att ”det är 200 år sedan någon blev dödad av varg i Sverige” Påståendet är felaktigt och således också slutsatsen. Hon hade bara behövt gå in på http://www.vargfakta.se för att hitta statistik från Sverige och världen, nu och förr och bilda sig i ämnet rent allmänt. Finns naturligtvis mängder av andra lättillgängliga källor i ämnet också.
    Det var mängder av dödliga angrepp under 1800-talet, det var ju därför man beslutade om att försöka utrota vargen. Detta fick bönderna sköta och det gjorde man gärna, då ju barnen inte kunde gå säkra den långa vägen till närmsta skola efter folkskolans införande 1842. Att det knappast var några angrepp under 1900-talet är väl inte konstigt; vargen var ju så gott som utrotad här! Jfr andra länder där den fortfarande fanns!
    Om man på Svt är så vårdslös med fakta i detta fall, hur är det då i rapporteringen från krig och stora katastrofer? Min tilltro har fått sig en rejäl törn.
    Varför belastar jag dig med denna upprördhet? Jo, du är en av få som bryr sig i frågan om Svt:s ansvar. Jag vill f.ö. varmt rekommendera dig Carl Hedins Vargen och en levande landsbygd, 2011. Man lär sig massor och kan delta i debatten på ett respektfullt sätt.

    Hälsn
    Annelie

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.