Kurs i politikerförakt

Jag ser ett inslag på nyheterna om en kurs i bilförlossning som en följd av att BB i Sollefteå har stängt. Detta är alltså välfärdslandet Sverige 2017. Det land som bara för några decennier sedan var föregångslandet när det gäller vård och omsorg.

Jag tänker att denna bild av Sverige är ett praktexempel på hur politikerförakt föds.
I nyhetsprogrammen hör och ser vi hur Annie Lööf och de andra broilerpolitikerna talar om och lovar att hela Sverige ska leva.

BB i Sollefteå läggs ner därför att landstingspolitikerna vill spara pengar. Många av dem som bor i området försöker ockupera sjukhuset för att visa politikerna och sjukhusledningen att nu är det allvar, vi accepterar inte beslutet. För i ett land där god vård är en av de viktigaste politiska frågorna är det ett hån att, trots folkets uttalade vilja, stänga BB.

Jo, det är miljoner minus i budgeten, men då måste politikerna på landstingsnivå, på regeringsnivå eller tillsammans komma på en lösning, vara kreativa och omfördela pengar. Det där med kommunalt självstyre för ju aldrig bli ett argument som används mot folket. Nu gäller alternativa lösningar. I annat fall blir Annie Lööfs tal om satsningar på glesbygd och att hela Sverige ska leva tomma floskler.

Vad värre är, det är ur denna verklighet som missnöjet gror och allt fler ropar på små trumpnissar. Allt fler lyssnar till dem med enkla lösningar, populisterna får fler röster och Sverigedemokraterna kan än en gång skåla för nya framgångar.

Västernorrlands landsting behöver 15 miljoner för att hålla BB öppet. Se till att dom får det, Annie, och alla ni andra ordbajsare. Gör något för en gång skull!

IMG_3818
Annie Lööfs trovärdighet? Zero!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.