”Jakten på Gråmännen”

img_1528

Vill du läsa min bok?
Beställ på webben. Gå in på Solentro, tryck på rubriken Bokhandel, hitta min bok, tryck på Till boken och sedan är det bara att beställa. Du får en spänningsroman, fantasy, på 428 spännande sidor för 170 riksdaler. Boken trycks just nu så det kan ta några dagar innan du får den. Du kan också besöka en bokhandel och beställa men där blir den mycket dyrare. Så mitt tips är att du kör på Solentro. Har du tur att känna författaren kan du ju alltid kontakta honom och förhandla till dig ett bättre pris. Försöka duger! Så här börjar boken:

”En solig helgdag år 1585 red två Gråmän in i Det Fria Landets huvudstad Mormosa. Staden låg på en höjd med de lätt sluttande soriodlingarna mot norr och maurobärsträd samt vin och olinderträdsodlingar åt söder. Mormosa bestod av en mängd små och större runda torg med anslutande gränder och staden kunde liknas vid en samling stjärnor kopplade till varandra. Nu, när dagen ännu var ung, badade torgen i sol men nästan alla gränder låg i skugga.
Det var lugnt och fridfullt på kullerstensgatorna denna sensommardag. De flesta invånarna var lediga, många tillbringade dagen i parkerna och njöt av sol och spel, andra satt och dåsade utanför sina dörrar eller drack stör, en brygd gjord på den finaste humlen. Stören gav inte bara ett behagligt rus, den ansågs också vara bra mot förkylningar och lindrigare värk. En del föredrog drovel eller piljevin. Men de flesta satt på någon av de många serveringarna på de små torgen och drack te, ett mycket speciellt och hälsobringande te från salidbusken som skingrade sorg och bidrog till att göra livets vedermödor uthärdliga.
Invånarna var avspända och anade ingen oro när de två främlingarna red genom Mormosa…”

karta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.