Min granne – nötväckan

Han är en utmärkt byggmästare, modig som klättrar nedför stammen med huvudet först och så är han en bra familjefar. Han är min granne. Fler foton här.

Categorized: Bild

Tagged:

1 Comment

 1. Murinka · 23 juli, 2018 Reply

  Hej!!
  Råkade komma in här när jag skulle ta reda på lite mer om nötväckan. Här på landet ägnar jag en del uppmärksamhet kring fågellivet.
  De senaste dagarna har en nötväcka käkat solrosfrön och jordnötter med glädje. Märkte direkt att den inte var rädd för mig när jag kunde stå och kika på den med huvudet bara 20 cm ifrån den. Visserligen var det en fönsterruta emellan oss men ändå, talgoxar och blåmesar till exempel är inte alls lika modiga. Den här specifika nötväckan stod kvar och tittade mig rakt in i ögonen en stund så att våra själar möttes och det kändes så klart vackert.
  Vad är din upplevelse av nötväckan?
  Är den generellt sett mer orädd för människor? Om man jämför med andra fåglar!

Kommentera